To Order Please contact Siti Maryam 019 - 362 0101 At No 3, JALAN JASA 3, TAMAN JASA, IJOK HOME MADE SARAWAK LAYER & STEAM CAKE. FRESH & HALAL
Thursday, October 16, 2008
Tuesday, October 14, 2008
Kek Lapis Tembikai
Bahan2nya:-
10 Biji Telur
500gm Mentega
1 Gelas Gula
3 Gelas Tepung Hong Kong
1 Gelas Horlicks
1 Tin Kecik Sri Kaya
1 Sudu Makan Ovellete
1/2 tin susu pekat
Pewarna Merah
Pandan Paste
Chocolate Chip Secukupnya
Cara Membuatnya:-
1. Gula + mentega di pukul hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu.
3. Masukkan ovellete.
4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
5. Bila sudah sebati, masukkan horlicks dan sri kaya.
6. Ambil 3 senduk letak pandan paste/ 2 senduk plain dan selebihnya pewarna merah.
7. Bakar pandan dulu diikuti dengan plain dan merah.
8. Chocolate chip diletakkan dia bahagian lapisan ke3 warna merah dan ke atas.
10 Biji Telur
500gm Mentega
1 Gelas Gula
3 Gelas Tepung Hong Kong
1 Gelas Horlicks
1 Tin Kecik Sri Kaya
1 Sudu Makan Ovellete
1/2 tin susu pekat
Pewarna Merah
Pandan Paste
Chocolate Chip Secukupnya
Cara Membuatnya:-
1. Gula + mentega di pukul hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu.
3. Masukkan ovellete.
4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
5. Bila sudah sebati, masukkan horlicks dan sri kaya.
6. Ambil 3 senduk letak pandan paste/ 2 senduk plain dan selebihnya pewarna merah.
7. Bakar pandan dulu diikuti dengan plain dan merah.
8. Chocolate chip diletakkan dia bahagian lapisan ke3 warna merah dan ke atas.
Subscribe to:
Posts (Atom)